Bramborové placky s mladými kopřivami
Seznam surovin
- sádlo 1 lžíce (na osmahnutí kopřiv)
- cibulka jarní 2 kusy
- kopřivy 500 gramů (mladé)
- brambory 2 kusy
- mléko 100 mililitrů
- vejce 1 kus
- kari
- sůl
- česnek 2 stroužky
- brambory 800 gramů
- mouka pšeničná hladká 40 gramů
- vejce 4 kusy
- kypřící prášek do pečiva 1/4 balíčku
- pepř černý (mletý)
- sůl
- tuk 300 mililitrů (na smažení placiček)
- cibulová nať 1 hrst (na ozdobu)
- rajčátka cherry 4 kusy (na ozdobu)
Postup přípravy
Mladé kopřivy spařte a nasekejte najemno. V kastrolu na sádle osmahněte nakrájenou cibulku, přidejte kopřivy, zalijte mlékem, promíchejte a duste asi 5 minut.
Přidejte sůl, rozetřený česnek, kari koření a 2 oloupané a najemno nastrouhané brambory a ještě asi 5 minut poduste. Potom vmíchejte do směsi rozkvedlané vejce, a až se srazí, kastrol odstavte a uchovejte v teple.
Brambory omyjte, oloupejte, nastrouhejte najemno a nechte chvíli na cedníku okapávat. Do mísy dejte mouku s práškem do pečiva, brambory a žloutky a promíchejte. Z bílků ušlehejte sníh a vmíchejte ho do těsta, které osolte a opepřete.
Na rozpáleném tuku usmažte malé placičky (nejlépe na lívanečníku) a nechte je chvíli na papírovém ubrousku, aby odsál přebytečný tuk.
Podávejte s dušenými kopřivami, ozdobené cibulkovou natí a cherry rajčátky.
Načítám komentáře...