Bramborové placky s vejci
Seznam surovin
- brambory 3 kusy
- vejce 2 kusy
- pepř černý (mletý)
- sůl
- salám měkký 1 plátek (silnější)
- sýr tvrdý 2 lžíce (nastrouhaný)
- petržel hladkolistá 1 hrst (nebo pažitka)
- tatarská omáčka 1 balíček
Postup přípravy
Brambory oloupejte, nahrubo nastrouhejte a vymačkejte část tekutiny. Hmotu osolte, opepřete a nechte chvíli stát.
Potom rukama utvořte placku a vložte ji doprostřed pánve na rozpálený tuk. Je potřeba, aby kolem ní zůstala asi 3 cm mezera. Placku opečte na jedné straně dozlatova, obraťte a kolem ní nalijte rozšlehaná osolená vejce. Celou placku posypte pokrájeným salámem, sýrem a nasekanou natí.
Před podáváním můžete placku přelít tatarskou omáčkou.
Poznámka k receptu
Podávejte s čerstvou, nebo naloženou zeleninou.
Načítám komentáře...