Bramborové ragú

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Oloupané brambory nakrájíme na osminky, zalijeme je v hrnci vařící vodou, aby byly potopené, osolíme, přidáme bobkové listy a necháme dusit pod pokličkou.

Mezitím rozehřejeme v kastrolu tři čtvrtiny másla, zasypeme ho moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji studenou smetanou a rozmícháme.

Když jsou brambory napůl měkké, slijeme z nich vývar do jíšky se smetanou, dobře rozmícháme, vše nalijeme zpět na brambory a dále dusíme za občasného promíchání doměkka.

Na zbylém másle podusíme nakrájené žampiony, osolíme je, přidáme překrájené lusky hrášku, promícháme, krátce podusíme a směs přimícháme spolu s lučinou k bramborám a krátce prohřejeme.

Ragú podle chuti osolíme a opepříme a podáváme ho v miskách nebo hlubokých talířích.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...