Bramborové ragú
Seznam surovin
- brambory 1,2 kilogramu (oloupané)
- žampiony 300 gramů (očištěné)
- hrášek cukrový 250 gramů (jí se celé lusky)
- máslo 100 gramů
- smetana 2 decilitry
- sýr krémový 80 gramů (Lučina, nebo Žervé)
- mouka pšeničná hladká 4 lžíce
- bobkový list 2 kusy
- pepř bílý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Oloupané brambory nakrájíme na osminky, zalijeme je v hrnci vařící vodou, aby byly potopené, osolíme, přidáme bobkové listy a necháme dusit pod pokličkou.
Mezitím rozehřejeme v kastrolu tři čtvrtiny másla, zasypeme ho moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji studenou smetanou a rozmícháme.
Když jsou brambory napůl měkké, slijeme z nich vývar do jíšky se smetanou, dobře rozmícháme, vše nalijeme zpět na brambory a dále dusíme za občasného promíchání doměkka.
Na zbylém másle podusíme nakrájené žampiony, osolíme je, přidáme překrájené lusky hrášku, promícháme, krátce podusíme a směs přimícháme spolu s lučinou k bramborám a krátce prohřejeme.
Ragú podle chuti osolíme a opepříme a podáváme ho v miskách nebo hlubokých talířích.
Načítám komentáře...