Bramborové ragú s krevetkami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z krevet odtrhneme ocásky a vyloupeme je. Veškeré zbylé části krevet orestujeme v kastrůlku na polovině másla, zalijeme vodou a necháme zvolna vařit.

V kastrolu rozehřejeme zbylé máslo, přidáme oloupané a nadrobno nakrájené šalotky, oloupané a na kousky nakrájené brambory, lehce osolíme, podlijeme asi 1 dl vody a přivedeme k varu. Přilijeme smetanu a vaříme, dokud nejsou brambory téměř měkké. Rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme.

Téměř měkké brambory scedíme a smetanový vývar z brambor nalijeme zpět do kastrolu. Přilijeme k němu vývar z krevetových skořápek, přidáme hořčici a pomalu svaříme na hustou omáčku. Přimícháme do ní vyloupané ocásky z krevet, brambory a brandy a společně podusíme, dokud brambory nezměknou.

Na závěr ragú podle chuti přisolíme, přidáme do něj nakrájená oloupaná rajčata a necháme je v ragú už jen krátce prohřát.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...