Bramborové ragú s krevetkami
Seznam surovin
- brambory 600 gramů
- krevety 250 gramů (vařené, celé)
- smetana na šlehání 3 decilitry
- cibule šalotka 3 kusy
- rajčata 2 kusy
- brandy 1/3 decilitru
- hořčice 1 lžíce (celozrnná, ostrá)
- sůl
- máslo 30 gramů
Postup přípravy
Z krevet odtrhneme ocásky a vyloupeme je. Veškeré zbylé části krevet orestujeme v kastrůlku na polovině másla, zalijeme vodou a necháme zvolna vařit.
V kastrolu rozehřejeme zbylé máslo, přidáme oloupané a nadrobno nakrájené šalotky, oloupané a na kousky nakrájené brambory, lehce osolíme, podlijeme asi 1 dl vody a přivedeme k varu. Přilijeme smetanu a vaříme, dokud nejsou brambory téměř měkké. Rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme.
Téměř měkké brambory scedíme a smetanový vývar z brambor nalijeme zpět do kastrolu. Přilijeme k němu vývar z krevetových skořápek, přidáme hořčici a pomalu svaříme na hustou omáčku. Přimícháme do ní vyloupané ocásky z krevet, brambory a brandy a společně podusíme, dokud brambory nezměknou.
Na závěr ragú podle chuti přisolíme, přidáme do něj nakrájená oloupaná rajčata a necháme je v ragú už jen krátce prohřát.
Načítám komentáře...