Bramborovo-masové kofty
Seznam surovin
- brambory 300 gramů (vařené)
- mleté maso 300 gramů
- cibule 1 kus (malá)
- olej olivový 3 lžíce
- koření kari 1 lžíce
- máta 1 lžíce (čerstvá, nakrájená)
- sůl
Na omáčku:
- rajčata 2 kusy
- mango 1/2 kusu
- cibule červená 1/2 kusu
- koriandr 1 lžíce (čerstvý, nakrájený)
- paprička chilli červená 1 kus
- cukr hnědý 1 lžička
- sůl 3 špetky
Postup přípravy
Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Z manga odstraníme slupku a dužninu nakrájíme na jemné kostičky. Vložíme je spolu s rajčaty do misky, přidáme oloupanou a jemně nakrájenou cibuli, nasekanou chilli papričku, koriandr a cukr, omáčku podle chuti přisolíme, dobře promícháme a necháme odležet.
Mezitím připravíme kofty. Do mísy vložíme dobře vychlazené mleté maso, přidáme kari, osolíme a dobře rukama prohněteme. Postupně do hmoty zapracujeme vychlazené prolisované brambory,
oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a mátu.
Z hmoty utvoříme asi 20 malých válečků, do každého vmáčkneme dřevěný špízek nebo napichovátko a naskládáme je do pekáčku dobře vytřeného olivovým olejem. Vložíme je do trouby vyhřáté na 170° C a pečeme asi 15 minut. Podáváme je s připravenou omáčkou a doplněné pečivem.
Načítám komentáře...