Bramborovo-masové kofty

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Z manga odstraníme slupku a dužninu nakrájíme na jemné kostičky. Vložíme je spolu s rajčaty do misky, přidáme oloupanou a jemně nakrájenou cibuli, nasekanou chilli papričku, koriandr a cukr, omáčku podle chuti přisolíme, dobře promícháme a necháme odležet.

Mezitím připravíme kofty. Do mísy vložíme dobře vychlazené mleté maso, přidáme kari, osolíme a dobře rukama prohněteme. Postupně do hmoty zapracujeme vychlazené prolisované brambory,
oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a mátu.

Z hmoty utvoříme asi 20 malých válečků, do každého vmáčkneme dřevěný špízek nebo napichovátko a naskládáme je do pekáčku dobře vytřeného olivovým olejem. Vložíme je do trouby vyhřáté na 170° C a pečeme asi 15 minut. Podáváme je s připravenou omáčkou a doplněné pečivem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...