Bramborový cibulový koláč
Seznam surovin
- brambory 600 gramů (vařené bez slupky)
- mouka pšeničná hrubá 180 gramů
- vejce 1 kus
- olej olivový 2 lžíce
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- sůl
- olej (na vymazání)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání)
Na náplň:
- cibule 3 kusy (velké)
- slanina anglická 150 gramů (plátky)
- vejce 3 kusy
- olej olivový 1 lžíce
- bylinky 1 hrst (čerstvé, nasekané)
- pepř černý 1/2 lžičky (čerstvě mletý)
- koření chilli 1 špetka (mleté)
- sůl
Postup přípravy
Vařené oloupané brambory nastrouháme najemno do mísy, přidáme vejce, 1 lžíci oleje a mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí a vypracujeme hladké těsto.
Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát odpovídající velikosti formy nebo plechu. Formu nebo plech vymažeme olejem a vysypeme moukou, těsto do ní přeneseme, okraje zvedneme a těsto potřeme zbylým olivovým olejem.
Vejce na náplň rozkvedláme a potřeme jimi okraje těsta. Na těsto pak rozprostřeme plátky anglické slaniny a nahrubo nasekané cibule, koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 15 minut.
Pak povrch zalijeme zbylými rozkvedlanými vejci, osolíme ho a okořeníme, posypeme nasekanými bylinkami a pečeme ještě 15 minut dozlatova.
Načítám komentáře...