Bramborový guláš po mexicku

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na osminky a vložíme do mísy se studenou vodou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky. Papriky a chilli papričku omyjeme, zbavíme semínek a také nakrájíme na kostky.

V kastrolu rozehřejeme olej, zpěníme na něm cibuli, přimícháme mouku a společně opražíme. Když začne cibule zlátnout, přimícháme chilli papričku a mletou papriku, zalijeme 5 dl vody, osolíme, rozmícháme a přivedeme k varu. Přimícháme protlak, jemně nakrájený česnek a osminky brambor a společně dusíme, dokud nejsou brambory asi ze dvou třetin uvařené.

Do kastrolu přidáme papriky a klobásu nakrájenou na kolečka a dále dusíme doměkka. Na závěr podle potřeby guláš dosolíme a přidáme nakrájený koriandr. Guláš rozdělíme do talířů a každou porci ozdobíme kroužky červené cibule a jemnými plátky limetky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...