Bramborový guláš po mexicku
Seznam surovin
- brambory 700 gramů (menší)
- klobása papriková 1 kus (pikantní)
- cibule 1 kus (menší)
- paprika červená 1/2 kusu
- paprika žlutá 1/2 kusu
- olej 4 lžíce
- rajčatový protlak 2 lžíce
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- paprika sladká 1 lžíce
- česnek 2 stroužky
- paprička chilli červená 1 kus
- koriandr 4 snítky
- sůl
- cibule červená 1 kus (malá, na ozdobu)
- limetka 1/2 kusu (na ozdobu)
Postup přípravy
Brambory oloupeme, nakrájíme na osminky a vložíme do mísy se studenou vodou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky. Papriky a chilli papričku omyjeme, zbavíme semínek a také nakrájíme na kostky.
V kastrolu rozehřejeme olej, zpěníme na něm cibuli, přimícháme mouku a společně opražíme. Když začne cibule zlátnout, přimícháme chilli papričku a mletou papriku, zalijeme 5 dl vody, osolíme, rozmícháme a přivedeme k varu. Přimícháme protlak, jemně nakrájený česnek a osminky brambor a společně dusíme, dokud nejsou brambory asi ze dvou třetin uvařené.
Do kastrolu přidáme papriky a klobásu nakrájenou na kolečka a dále dusíme doměkka. Na závěr podle potřeby guláš dosolíme a přidáme nakrájený koriandr. Guláš rozdělíme do talířů a každou porci ozdobíme kroužky červené cibule a jemnými plátky limetky.
Načítám komentáře...