Bramborový koláč s rajčaty a mozzarellou
Seznam surovin
- brambory 300 gramů (vařené, oloupané)
- mouka pšeničná polohrubá 300 gramů
- vejce 1 kus
- Hera 50 gramů
- jedlá soda 1 lžička
- mouka (na vál)
- tuk (na vymazání)
- mouka (na vysypání)
Na oblohu:
- rajčata 600 gramů
- sýr Mozzarella 300 gramů
- olivy 100 gramů
- olej olivový 1 lžíce
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Uvařené oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy a smícháme je se solí a vejcem. Přidáme mouku smíchanou s jedlou sodou a změklou Heru a vypracujeme hladké těsto, které se nesmí lepit.
Těsto přeložíme na pomoučený vál a rozdělíme ho na dvě poloviny. Každou rozválíme na placku, přeneseme je do dvou vymazaných a vysypaných kulatých koláčových forem a okraje zvedneme.
Povrch každého koláče obložíme na kolečka nakrájenými rajčaty, na plátky nakrájenou mozzarellou a olivami a posypeme bazalkou. Náplň pokapeme olivovým olejem a trochu osolíme. Koláče vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 25 minut dozlatova.
Poznámka k receptu
Koláče podávejte teplé, vlažné nebo i studené. Pokaždé jsou dobré.
Načítám komentáře...