Bramborový nákyp s brokolicí a krevetami
Seznam surovin
- brambory 700 gramů (oloupané)
- brokolice 1 kus
- krevety 200 gramů (vyloupané ocásky)
- vejce 3 kusy
- sýr Čedar 100 gramů
- smetana na vaření 2,5 decilitru
- pepř černý (mletý)
- sůl
- máslo 1 lžíce (na vymazání formy)
- mouka pšeničná hrubá 2 lžíce (na vysypání formy, lze vynechat)
Postup přípravy
Brokolici nakrájíme na růžičky, krátce ji spaříme ve vroucí osolené vodě, ihned zchladíme pod studenou vodou a necháme odkapat.
Dvě třetiny brambor nakrájíme na kostky, krátce je povaříme v osolené vodě a scedíme. Zbytek brambor nakrájíme na tenké plátky, krátce je spaříme ve vroucí osolené vodě, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. Smetanu rozmícháme s vejci, osolíme, opepříme a vmícháme nastrouhaný sýr.
Kostky brambor opatrně promícháme s brokolicí a na kousky nakrájenými krevetami a směs naplníme do vymazané a vysypané zapékací formy. Lehce ji umačkáme a zalijeme třemi čtvrtinami smetanové směsi. Povrch poklademe plátky brambor, přelijeme zbylou smetanovou směsí, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a nákyp pečeme dozlatova asi 35 - 45 minut (podle výšky formy).
Načítám komentáře...