Bramborový nákyp s kapustičkami
Seznam surovin
- brambory 800 gramů
- kapusta růžičková 300 gramů
- smetana na vaření 2 decilitry
- vejce 4 kusy
- krůtí maso 120 gramů (prsa, uzená)
- sýr krémový 80 gramů (Lučina, nebo Žervé)
- sůl
- máslo (na vymazání)
- strouhanka (na vysypání)
Postup přípravy
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 2 mm, propláchneme je studenou vodou a necháme odkapat. Pak je nasypeme do hrnce s vroucí osolenou vodou a necháme přejít varem. Nasypeme je do síta a necháme odkapat. Kapustičky zbavíme nejedlých částí, rozkrojíme je na poloviny a krátce spaříme ve vroucí osolené vodě. Ihned je zchladíme ve studené vodě a necháme odkapat.
Bramborové plátky nasypeme do mísy, přidáme vejce a smetanu s lučinou, osolíme a opatrně promícháme. Polovinu směsi rozdělíme na dno vymazané a vysypané zapékací formy. Poklademe ji půlkami kapustiček, posypeme na nudličky nakrájeným uzeným masem a zakryjeme druhou polovinou směsi.
Naplněnou formu vložíme do trouby vyhřáté na 160°C a nákyp upečeme dozlatova.
Načítám komentáře...