Bramborový závin s kapustou
Seznam surovin
- brambory 400 gramů (oloupané)
- kapusta 300 gramů
- smetana na vaření 3 decilitry
- tvaroh měkký 200 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 200 gramů
- máslo 150 gramů
- vejce 2 kusy
- česnek 2 stroužky
- pažitka 1 lžička (nakrájená)
- pepř bílý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Mouku zpracujeme s tvarohem, změklým máslem, solí a polovinou 1 rozšlehaného vejce na hladké těsto. Zabalíme je do fólie a necháme při pokojové teplotě odpočinout.
Smetanu s plátky česneku prohřejeme, osolíme a opepříme. Brambory nakrájíme na plátky. Kapustu očistíme, zbavíme silných stvolů a nakrájíme na nudličky. Brambory s kapustou promícháme se smetanou a za stálého míchání vaříme, dokud se neodvaří téměř všechna tekutina a směs nezhoustne. Odstavíme ji, necháme zchladnout a vmícháme 1 vejce.
Připravené těsto rozválíme na tenkou placku do tvaru obdélníku. Na střed rozložíme náplň, okraje potřeme zbylou půlkou rozšlehaného vejce, stočíme, přendáme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C, dokud nezačne závin zlátnout. Teplotu snížíme a pečeme dalších 20 minut. Hotový závin necháme 10 minut odpočinout, nakrájíme jej na porce a posypeme pažitkou.
Načítám komentáře...