Brambory a květák s vůní Orientu
Seznam surovin
- brambory 400 gramů
- květák 1 kus
- olej 2 lžíce
- kmín římský 1 lžička
- kurkuma 1/2 lžičky
- koření chilli 1 špetka
- sůl
- koriandr 1 hrst (nať )
- koriandr 1 lžička (mletý)
Postup přípravy
Brambory omyjte, oloupejte a nakrájejte na kostky. Květák rozeberte na růžičky, omyjte a nechte je okapat. Brambory uvařte v mírně osolené vodě do poloměkka, sceďte a dejte stranou.
Ve velké pánvi se silným dnem rozehřejte olej, vsypte kmín a při střední teplotě smažte 2 minuty. Přidejte květák a za stálého míchání smažte 5 minut. Potom přidejte brambory a zbylé koření, osolte podle chuti a vařte za občasného míchání asi 10 minut
Posypte nasekanou zelenou natí a podávejte s rajským salátem.
Načítám komentáře...