Brambory na loupačku
Seznam surovin
- brambory 1,4 kilogramu (nové)
- tvaroh tvrdý 300 gramů (na posypání)
- máslo 150 gramů
- pažitka 1 svazek (na posypání)
- pepř černý (čerstvě mletý či drcený)
- sůl
Postup přípravy
Slupky brambor důkladně očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou. Urovnáme je do hrnce, zalijeme studenou vodou, a jakmile se začne vařit, vodu osolíme. Na mírném ohni pod poklicí brambory vaříme 20 minut doměkka.
Tvaroh jemně nastrouháme, máslo rozpustíme. Pažitku omyjeme, osušíme a jemně nasekáme. Brambory slijeme a neoloupané je rozdělíme do misek.
Každý si svoji porci oloupe sám a podle chuti doplní tvarohem, pažitkou, solí a máslem.
Poznámka k receptu
Ještě lépe než pažitka chutná nasekaná cibulová nať, ale můžete použít i jiné čerstvé bylinky, které máte po ruce.
Načítám komentáře...