Brambory na loupačku I
Seznam surovin
- brambory 1 kilogram (nové)
- tvaroh měkký 250 gramů
- mléko (trochu)
- petržel hladkolistá 1 snítka (nebo celerová nať)
- máslo
- sůl
Postup přípravy
Brambory dobře omyjeme, vložíme je do hrnce s osolenou vodou, přidáme petrželovou nebo celerovou nať a brambory uvaříme doměkka (vidličkou průběžně zkoušíme, zda jsou již brambory uvařené, nesmí se rozvařit).
Brambory scedíme, necháme chvíli stát v odkrytém hrnci, aby unikla pára, a pak je zakryjeme pokličkou a necháme chvilku dojít. Mezitím zředíme tvaroh troškou mléka, osolíme ho a dobře rozmícháme.
Hotové brambory rozdělíme na talíře a podáváme je s utřeným tvarohem a čerstvým máslem na omaštění.
Poznámka k receptu
Tvaroh ještě můžete vylepšit přidáním čerstvých bylinek (pažitky, petrželky apod.). I bez tvarohu jsou ale brambory vynikající, jen s máslem, doplněné sklenicí vychlazeného podmáslí nebo mléka.
Načítám komentáře...