Brambory po provensálsku
Seznam surovin
- brambory 600 gramů (nové)
- fazolky zelené 400 gramů (čerstvé)
- tuňák ve vlastní šťávě 300 gramů (nebo v oleji)
- vajíčko křepelčí 8 kusů
- olivy černé 120 gramů
- olej olivový 0,4 decilitru
- pepř černý (mletý)
- sůl
- petržel hladkolistá (nasekaná, na posypání)
Postup přípravy
Brambory důkladně opereme a uvaříme ve vodě tak, aby zůstaly pevné. Slijeme je, překrájíme na čtvrtiny a necháme vychladnout.
Fazolky očistíme, krátce povaříme v osolené vodě, zchladíme je ve studené vodě a necháme odkapat. Vajíčka uvaříme natvrdo (6 - 8 minut), ihned je zchladíme ve studené vodě a oloupeme.
Ve větší pánvi zahřejeme olej, přidáme brambory a opečeme je dozlatova. Pak přidáme fazolky a olivy a zvolna opékáme. Přidáme rozkrojená vajíčka a necháme je v pánvi důkladně prohřát. Tuňáka slijeme, rozdělíme vidličkou na kousky, přidáme je do pánve, opatrně promícháme, směs opepříme a podle potřeby dosolíme. Rozdělíme ji na talíře, každou porci posypeme petrželkou a podáváme.
Načítám komentáře...