Brambory po provensálsku I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory pečlivě opláchneme studenou vodou, necháme odkapat a pak je nakrájíme ostrým nožem na plátky silné asi 2 mm. Vložíme je na malou chvilku do hrnce s vroucí osolenou vodou, pak je vyjmeme sítem a necháme dobře odkapat.

Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Rozmarýn, tymián a šalvěj nasekáme ostrým nožem nadrobno.

Odkapané plátky brambor, česnek a bylinky nasypeme do mísy, pokapeme olejem, dobře promíchme a ochutíme mořskou solí.

Ochucené bramborové plátky rozložíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 25 minut dozlatova.

Poznámka k receptu

Takto připravené voňavé brambory jsou vynikající ke grilovanému či pečenému masu nebo jen samotné, doplněné zakysanou smetanou a zeleninovým salátem.

Brambory budou ještě voňavější, když je před pečením promícháte kromě bylinek a česneku se špetkou strouhané citronové kůry (nejlépe z chemicky neošetřeného nebo alespoň z důkladně omytého citronu).

Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte hotovou kořenící směs “Provensálské koření”. Dejte jen pozor na složení, protože některé výrobky již obsahují sůl.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...