Brambory se slaninou, žampiony a sýrem
Seznam surovin
- brambory 1 kilogram
- cibule 2 kusy
- slanina anglická 300 gramů
- žampiony 200 gramů
- česnek 4 stroužky
- sýr tvrdý 150 gramů (nastouhaný)
- sójová omáčka 1 lžíce
- kmín (drcený)
- koření Podravka 1/2 lžičky
- olej
- sůl
Postup přípravy
Brambory oloupejte a nakrájejte na klínky. Zapékací mísu vytřete olejem, vložte do ní brambory, osolte je, okořeňte, přidejte 3 lžíce oleje a sójovou omáčku a promíchejte.
Mísu vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a brambory upečte. Žampiony oloupejte a nakrájejte na plátky. Cibule oloupejte a nakrájejte na proužky. Slaninu nakrájejte na nudličky a trochu ji vyškvařte na pánvi. Přidejte cibuli, žampiony a prolisovaný česnek a za občasného míchání asi 5 minut smažte.
Směs zamíchejte do hotových brambor, posypte sýrem a dejte ještě na 10 minut do trouby.
Poznámka k receptu
Podávejte se zeleninovým salátem.
Načítám komentáře...