Brambory zapečené s kozím sýrem
Seznam surovin
- brambory 1,2 kilogramu
- sůl
- cukr
- smetana zakysaná 200 gramů
- vývar zeleninový 125 mililitrů
- česnek 3 stroužky (nakrájený na plátky)
- salsa 1 lžička
- paprička chipotle 1 kus (nebo 0,5 sušené )
- sýr kozí 230 gramů (nakrájený na plátky)
- sýr Mozzarella 180 gramů (nastrouhaná)
- sýr Parmezán 50 gramů (nastrouhaný)
Postup přípravy
Brambory nakrájené na kousky dáme do hrnce, zalijeme vodou a přidáme cukr a sůl. Přivedeme k varu a vaříme cca 10 minut. Poté vodu slijeme.
Zakysanou smetanu rozmícháme s vývarem, česnekem, salsou a papričkou chipotle. Polovinu brambor rozložíme na dno zapékací mísy, přelijeme polovinou omáčky a pokryjeme plátky kozího sýra.
Navrstvíme druhou polovinu brambor a přelijeme zbývající omáčkou.Na závěr brambory posypeme nastrouhanou mozarellou a poté parmezánem.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C, dokud brambory nezměknou a sýr nezezlátne a nevytvoří se na něm křupavá kůrka. Ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Mozzarelu zkuste zaměnit za sýr čedar, který má výraznější chuť.
Načítám komentáře...