Brambory zapečené s prejtem a kapustou
Postup přípravy
Kapustu očistěte, odkrojte košťál a povadlé listy a nakrájejte ji na nudličky. Vhoďte je do vroucí osolené vody a asi 3 minuty povařte. Slijte přes cedník a nechte okapat (vývar můžete použít k přípravě zeleninové polévky).
Slaninu nakrájejte na kostičky a vložte do horké pánve. Cibuli nakrájejte najemno, a až se slanina trochu vyškvaří, přidejte ji do pánve a osmahněte. Přidejte okapanou kapustu, ochuťte prolisovaným česnekem, solí, pepřem a kmínem a odstavte.
Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Do sádlem vytřeného pekáčku poklaďte polovinu brambor, na ně natřete polovinu dávky kapusty, v další vrstvě dejte prejt, zakryjte druhou polovinou kapusty a jako poslední vrstvu poklaďte osolené a opepřené brambory.
Povrch pokapejte rozehřátým sádlem a pekáček vložte do trouby vyhřáté na 180°C. Pokrm zapečte, dokud nejsou brambory nazlátlé a křupavé.
Načítám komentáře...