Brambůrky se zelenou salsou
Seznam surovin
- brambory 500 gramů (nové)
- petržel hladkolistá 1/2 svazku
- máta 15 gramů
- bazalka 15 gramů
- cibulka jarní 2 kusy (zelená část)
- česnek 1 stroužek
- citron 1/2 kusu
- olej olivový 50 mililitrů
- kapary 2 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Omyjte brambory a uvařte je v celku i s mladou slupkou doměkka (asi 15 minut).
2. V mixéru rozsekejte bylinky, cibulku a česnek a přidejte šťávu i kůru z citronu a olej. Mixujte, až vznikne omáčka s konzistencí jako pesto. Přidejte kapary a ještě jednou krátce promixujte. Osolte a opepřete.
3. Uvařené brambory slijte, smíchejte se zelenou salsou a ihned podávejte.
Poznámka k receptu
15g bylinek představuje hrnek (nenapěchovaný) a půl zelených lístků.
Načítám komentáře...