Brambůrky zapečené s chřestem
Seznam surovin
- chřest 400 gramů (zelený nebo bílý)
- brambory 750 gramů (nové)
- sýr Mozzarella 200 gramů (pokrájená)
- máslo 1 lžíce
- šťáva citronová 1 lžíce
- pepř barevný 1 špetka (drcený, nemusí být)
- sůl
Postup přípravy
Očištěné brambory povařte 10 minut a sceďte. Očištěný chřest povařte asi 5 minut v osolené vodě a
citronovou šťávou okyselené vodě, sceďte, přelijte studenou vodou a nechte okapat.
Zapékací mísu vytřete máslem, rozložte do ní brambory, na ně chřest, podle chuti osolte a opepřete. Pokryjte na plátky nakrájeným sýrem, vložte do trouby vyhřáté na 200°C a krátce zapečte (jen dokud se sýr neroztaví).
Načítám komentáře...