Brazilské brambory

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Humra a bílou rybu nakrájíme na drobné kousky a odložíme si je stranou. Na dvou pánvích necháme na oleji zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Do jedné pánve přidáme kousky humra, do druhé kousky bílé ryby a krátce orestujeme. Není nutné provádět tento proces se dvěma pánvemi, je možné nejprve připravit humra a potom na stejné pánvi rybu.

Nastrouhanou kořenovou zeleninu krátce povaříme, až trochu změkne. Připravíme si omáčku: na pánvi rozpálíme máslo, necháme zesklovatět cibulku, přidáme koňak, kávu, mléko a krátce povaříme. Dokonale umyté brambory nakrájíme i se slupkou na asi tři milimetry slabé plátky.

Vezmeme pekáček, vytřeme ho máslem a na dno vyrovnáme plátky brambor. Osolíme je, opepříme a položíme na ně orestovaného humra s cibulkou. Následuje opět vrstva brambor, potom ryba s cibulkou, zase brambory a nakonec kořenová zelenina. Na brambory nalijeme omáčku a zapečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...