Brynzové brambory s bylinkami
Seznam surovin
- brambory 800 gramů
- olej 3 lžíce
- slanina anglická 100 gramů (libovější)
- česnek 4 stroužky
- šalvěj 1/2 lžičky
- rozmarýn 1/2 lžičky
- kmín 1 lžička
- paprika pálivá
- sýr Brynza 150 gramů (40% tuku v sušině)
- sýr tvarohový 250 gramů (Cottage)
- sůl
Postup přípravy
Brambory oloupejte, umyjte, osušte a podélně překrojte. Pekáček nebo plech vyložte pečicím papírem, naskládejte na něj brambory, pokapejte je olejem a posypte kmínem a solí. Vložte je do trouby vyhřáté na 200°C a pečte 10 minut, potom teplotu snižte na 180°C a ještě 20 minut pečte.
Pak přidejte drobně nakrájenou anglickou slaninu, jemně nasekané nebo prolisované stroužky česneku, šalvěj, rozmarýn a podle chuti pálivou papriku. Promíchejte a pečte ještě 15 minut.
Mezitím rozmíchejte brynzu se sýrem cottage a sýrovou směs zamíchejte do brambor. Podávejte se zeleninovým salátem.
Poznámka k receptu
Brambory můžete do sýrové směsi také namáčet.
Načítám komentáře...