Buřtguláš pro vodáky a táborníky
Seznam surovin
- párek 1 konzerva
- olej 2 lžíce (nebo sádlo)
- brambory 200 gramů
- rajčatový protlak 1 konzerva
- česnek 3 stroužky
- paprika sladká
- paprika pálivá
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- majoránka
- sůl
Postup přípravy
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Přidáme je na rozpálený olej, který zaprášíme mletou paprikou, sladkou i pálivou. Brambory zarestujeme. Přidáme rajčatový protlak a zalijeme vodou. Vaříme do poloměkka.
Párky nakrájíme na malé špalíčky, orestujeme a přidáme k bramborám. Dochutíme česnekem, ke konci varu zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě, nebo chlebem a přidáme majoránku a sůl.
Podáváme s chlebem
Načítám komentáře...