Česká cmunda

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve připravíme náplň. Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo a lehce ji osmahneme na oleji, až začne zlátnout. Přidáme na kostky nakrájenou krkovičku a krátce ji opečeme. Přidáme překrájené kysané zelí, krátce podusíme a podle chuti přisolíme.

Oloupané brambory nastrouháme do mísy a vymačkáme z nich štávu, kterou necháme odstát. K bramborám přidáme vejce, mouku, utřený česnek se solí, majoránku, pepř a škrob, který se usadil na dně štávy z brambor, a promícháme. Pokud je těsto příliš tuhé, přidáme do něj několik lžic mléka.

Do rozehřáté pánve lehce vymazané olejem nalijeme naběračku těsta, rozetřeme ho po celé ploše a jakmile těsto začne tuhnout, přidáme na jednu polovinu bramboráku část náplně. Druhou polovinu bramboráku přes ni přehneme, okraje těsta k sobě přimáčkneme (pokud je už těsto ztuhlé, lehce přetřeme okraj syrovým těstem), přilijeme trochu oleje a zvolna pečeme, dokud okraje nezezlátnou. Pak naplněný bramborák otočíme a dopečeme ho i z druhé strany.

Stejným způsobem připravíme ze zbylého těsta a náplně i další bramboráky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...