Chlupaté knedlíky s míchanými vejci a liškami
Postup přípravy
Oloupané brambory nastrouháme, vymačkáme z nich vodu a necháme ji odstát. Brambory vložíme do mísy, přidáme vejce a také škrob, který se usadil na dně vody z brambor. Směs osolíme a postupně přisypeme tolik mouky, abychom zpracovali vláčné těsto.
Z připraveného bramborového těsta vykrajujeme lžící namočenou ve vodě menší noky, které ze lžíce opatrně vyklápíme do hrnce se zvolna se vařící osolenou vodou. Asi po třech minutách je zlehka promícháme vařečkou, abychom je uvolnili ode dna, a zvolna vaříme ještě asi 3 – 5 minut.
Lišky očistíme, nakrájíme na kousky, vložíme je do kastrolu s rozehřátým olejem, osolíme, opepříme a podusíme doměkka.
Na pánvi rozehřejeme máslo, nalijeme do ní rozkvedlaná vejce, za stálého míchání je necháme srazit, osolíme je a vmícháme pažitku.
Uvařené knedlíky vyjmeme z vody děrovanou naběračkou, rozdělíme je na talíře, obložíme vejci a liškami a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Dušené lišky jsou pro opravdové labužníky. Knedlíky jsou vynikající i přelité cibulkou osmaženou dozlatova na sádle a doplněné dušeným zelím nebo špenátem.
Načítám komentáře...