Cmunda po kaplicku
Seznam surovin
Bramboráky:
- brambory 500 gramů (nastrouhané)
- mouka (na zahuštění)
- mléko 200 mililitrů
- vejce 1 kus
- sůl
- pepř
- olej (nebo sádlo, na smažení)
Náplň:
- cibule 1 kus (nakrájená)
- olej 1 lžíce (nebo sádlo)
- zelí kysané 400 gramů
- česnek (dochucení)
- majoránka (dochucení)
- cukr (trocha na dochucení)
- sůl (dochucení)
- brambory 1 kus (syrová nastrouhaná)
- uzené maso 400 gramů (vařené)
Postup přípravy
1. Všechny suroviny na bramborák smíchejte a na rozpáleném tuku smažte dozlatova.
2. Cibuli zpěňte na oleji, vsypte vymačkané zelí, ochuťte, poduste asi 15 minut, zahustěte bramborou a ještě asi 5 minut povařte. Přidejte pokrájené uzené maso a směsí naplňte bramborák, který přiklopte.
Načítám komentáře...