Dijonské brambory s králíkem
Seznam surovin
- brambory 500 gramů (oloupané)
- králičí maso 300 gramů
- mrkev 150 gramů (oloupaná)
- žampiony 120 gramů
- smetana na vaření 2 decilitry
- cibule šalotka 1 kus
- máslo 60 gramů
- hořčice celozrnná 1 lžíce
- hořčice dijonská 1 lžíce (ostrá)
- pažitka 1 lžíce (nakrájená)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Králíčí maso nakrájíme na drobnější kostky, šalotku nakrájíme na kostky a obojí společně opečeme dozlatova v kastrolu na rozehřátém másle. Maso s cibulí podlijeme trochou vody a zvolna dusíme pod pokličkou do poloměkka.
Pak přidáme na plátky nakrájenou mrkev, na kostičky nakrájené brambory a žampiony nakrájené na dílky, vše zalijeme smetanou smíchanou s oběma hořčicemi, osolíme, opepříme a za občasného míchání dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby průběžně doléváme vodu.
Hotovou bramborovou směs rozdělíme na talíře, posypeme pažitkou a podáváme.
Načítám komentáře...