Domácí hranolky s guacamole
Seznam surovin
- brambory 4 kusy (větší)
- avokádo 2 kusy
- paprika červená 1 kus
- fazole sterilované 100 gramů (červené)
- cibule červená 1 kus
- kukuřice 1 hrst (mražená)
- česnek 2 stroužky
- olej olivový 3 lžíce (+ na zakápnutí)
- šťáva limetková (z 1 limetky)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Brambory vydrhněte kartáčkem a podélně rozkrájejte na hranolky. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, osolte, opepřete a zakápněte olejem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C 30–40 minut, podle velikosti hranolků.
2. Mezitím přiveďte v rendlíku k varu osolenou vodu a vsypte do ní kukuřici. Pár minut ji povařte, sceďte a nechte zchladnout. Avokádo rozpulte, odstraňte pecku a lžící vyjměte dužinu. Dejte ji do misky, přidejte olivový olej, limetovou šťávu, prolisovaný česnek, sůl a rozmačkejte vidličkou téměř dohladka. Cibuli nakrájejte nadrobno, papriku na malé kostičky. Vsypte je k avokádu, přidejte scezené fazole, kukuřici a podle chuti opepřete. Promíchejte a podávejte s hranolky
Poznámka k receptu
Vylepšete guacamole další zeleninou a udělejte z něj doprovod k pečeným bramborám. Pokud máte rádi rozmanitost, přidejte k bramborám i batáty nebo kořenovou zeleninu.
Načítám komentáře...