Gratinované brambory s hříbky
Postup přípravy
1. Brambory oloupejte a nakrájejte na slabá kolečka. hříbky očistěte a nakrájejte na plátky. Sýr nastrouhejte a petržel nasekejte. Zapékací mísu vytřete podrcenými stroužky česneku a silnou vrstvou másla. na dno naskládejte vrstvu brambor a vrstvu hříbků. Zasypejte strouhaným sýrem a petrželí. pokračujte ve vrstvení a skončete vrstvou brambor. Vše zalijte smetanou rozmíchanou se špetkou soli a pepře a navrch dejte zbytek másla. Vložte do trouby a při 180 °c pečte asi 90 minut.
2. nechte 10 minut odpočinout a pak rozdělte na porce.
Poznámka k receptu
Žádnému houbaři letos nezbudou hříbky na sušení. všechny úlovky totiž poputují do těchto zapečených brambor, kterým nelze odolat.
Načítám komentáře...