Halušky s brynzou I

Seznam surovin

Na omáčku:

Na doplnění:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory jemně nastrouháme, necháme odstát a slijeme z nich část přebytečné vody. Přimícháme mouku, osolíme a necháme chvíli odstát.

Pak těsto přes hrubší síto (nebo speciální síto na halušky) protlačíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a halušky vaříme asi 6 minut. Scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat.

V kastrolu rozehřejem máslo a zpěníme na něm mouku. Přilijeme smetanu, rozšleháme, za stálého míchání přivedeme k varu a pomalu necháme vařit asi 5 minut. Přidáme rozdrobenou brynzu a necháme ji rozpustit.

Odkapané halušky vrátíme zpět do hrnce, přidáme brynzovou omáčku a tvarůžky nakrájené na kostičky a promícháme. Halušky rozdělíme na talíře, doplníme slaninou a nakrájenou cibulkou a podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...