Halušky s brynzou I
Seznam surovin
- brambory 500 gramů (syrové, oloupané)
- mouka pšeničná hladká 250 gramů (může být i trochu více, podle potřeby)
- sůl
Na omáčku:
- sýr Brynza 100 gramů
- smetana na vaření 1,5 decilitru
- máslo 40 gramů
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
Na doplnění:
- olomoucké tvarůžky 120 gramů
- slanina 80 gramů (plátky)
- cibulka jarní 1 hrst (nakrájená)
Postup přípravy
Brambory jemně nastrouháme, necháme odstát a slijeme z nich část přebytečné vody. Přimícháme mouku, osolíme a necháme chvíli odstát.
Pak těsto přes hrubší síto (nebo speciální síto na halušky) protlačíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a halušky vaříme asi 6 minut. Scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat.
V kastrolu rozehřejem máslo a zpěníme na něm mouku. Přilijeme smetanu, rozšleháme, za stálého míchání přivedeme k varu a pomalu necháme vařit asi 5 minut. Přidáme rozdrobenou brynzu a necháme ji rozpustit.
Odkapané halušky vrátíme zpět do hrnce, přidáme brynzovou omáčku a tvarůžky nakrájené na kostičky a promícháme. Halušky rozdělíme na talíře, doplníme slaninou a nakrájenou cibulkou a podáváme.
Načítám komentáře...