Halušky s brynzou a slaninou
Seznam surovin
- brambory 800 gramů (oloupané)
- mouka pšeničná hladká 350 gramů (nebo trochu více, podle potřeby)
- sýr Brynza 200 gramů
- slanina anglická 50 gramů
- slanina 50 gramů (obyčejná)
- vejce 1 kus
- cibule 1 kus (malá)
- sůl
- pažitka 1 lžíce (nakrájená, na posypání)
Postup přípravy
Oloupané brambory nastrouháme do mísy, přisypeme mouku, přidáme vejce a lžičku soli a vypracujeme husté těsto, které necháme chvilku odstát.
Do většího hrnce dáme vařit vodu a osolíme ji. Čtvrtinu těsta dáme na prkénko a namočeným nožem z něj do vařící se vody odkrajujeme malé nočky. Když vyplavou na hladinu, necháme je zvolna vařit asi 5 minut a pak je vybereme sítem, pod tekoucí studenou vodou zchladíme a necháme odkapat. Stejným způsobem uvaříme i zbylé tři díly těsta a po druhé dávce vodu v hrnci vyměníme.
Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, vložíme do menší pánve a zvolna vyškvaříme a opečeme. Tuk slijeme do kastrolu a slaninu s cibulkou necháme odkapat.
Uvařené halušky nahřejeme v pařáčku, přidáme je do kastrolu s tukem ze slaniny a opatrně promícháme a prohřejeme. Pak přidáme rozdrobenou bryndzu a opatrně mícháme, dokud se nerozpustí.
Halušky rozdělíme na talíře, doplníme je slaninou s cibulkou a posypeme pažitkou.
Načítám komentáře...