Halušky se špenátem
Seznam surovin
- brambory 5 kusů (větší, syrové )
- vejce 1 kus
- mouka pšeničná polohrubá
- špenát 200 gramů (čerstvé listy)
- sýr polotvrdý 100 gramů (Eidam nastrouhaný)
- sýr Brynza 100 gramů (čerstvá)
- cibule 1 kus
- mrkev 1 kus (uvařená, malá)
- olej
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vejce, trochu soli a mírně zahustíme moukou, aby vzniklo řidší těsto. Protlačíme je přes speciální hrubý cedník (nebo hrubé struhadlo) do vroucí osolené vody, odmícháme ode dna a vaříme 5 - 7 minut.
Hotové halušky scedíme a necháme odkapat. Na rozehřátém oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nahrubo nakrájené oprané špenátové listy bez stonků, krátce je prohřejeme, osolíme a
opepříme.
Uvařenou mrkev nakrájíme na půlkolečka, přidáme ji ke špenátu a promícháme. Na závěr přidáme uvařené halušky, opatrně vše promícháme, prohřejeme a rozdělíme na talíře. Každou porci ozdobíme kopečkem brynzy, posypeme jemně nastrouhaným sýrem a ihned podáváme.
Načítám komentáře...