Hluchec
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 300 gramů
- brambory 250 gramů
- droždí 1 kostka
- mléko 2,1 decilitru (vlažné)
- salám šunkový 120 gramů
- vejce 2 kusy
- olej 3 lžíce
- česnek 4 stroužky
- majoránka 2 lžičky
- kmín
- sůl 1 lžíce
- tuk 1 lžíce (na vymazání formy)
- strouhanka 2 lžíce (na vysypání formy)
Postup přípravy
Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme dvě lžíce mouky a promícháme. Kvásek necháme vzejít na teplém místě.
Brambory vymačkáme a promícháme s prosátou moukou. Do směsi přidáme kvásek, rozšlehaná vejce a olej. Směs doplníme utřeným česnekem se solí, kmínem a majoránkou a promícháme se salámem nakrájeným na kostičky.
Těsto přendáme do vymazané a vysypané formy a pečeme v troubě vyhřáté na 190° C 40 minut.
Načítám komentáře...