Houbový bramboroguláš
Seznam surovin
- brambory 800 gramů
- hlíva ústřičná 300 gramů (nebo jiné pevné houby - lišky, hříbky)
- cibule 2 kusy (velká)
- olej 3 lžíce
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- paprika sladká 2 lžičky
- paprika pálivá 1 špetka
- majoránka
- kmín (drcený)
- sůl
Postup přípravy
Cibule oloupeme, nakrájíme na kousky a orestujeme je dozlatova v kastrolu na rozehřátém oleji. Přimícháme obě mleté papriky, přidáme oloupané brambory nakrájené na malé kousky, vše osolíme, ochutíme kmínem a majoránkou, promícháme a společně 2 minuty restujeme.
Do kastrolu přidáme očištěné, na proužky nakrájené houby a promícháme. Vše zalijeme vodou tak, aby byly všechny suroviny potopené, a vaříme asi 15 minut.
Pak přilijeme mouku rozmíchanou v troše studené vody, promícháme a vaříme ještě asi 10 minut, dokud nejsou brambory i houby měkké.
Načítám komentáře...