Hranolky s čerstvými bylinkami

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory opláchneme, oloupeme a nakrájíme na hranolky silné asi 1 cm a dlouhé 4 cm. Ihned je vložíme do mísy se studenou vodou, dobře propláchneme a toto zopakujeme ještě dvakrát. Pak hranolky znovu zalijeme čistou vodou a necháme stát asi 15 minut (tím je zbavíme škrobu).

Bazalku, tymián, rozmarýn a šalvěj smícháme s olivovým olejem.

Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a v misce smícháme s majonézou a jogurtem. Přidáme pepř a omáčku podle chuti osolíme.

Hranolky scedíme a necháme na utěrce oschnout. Ve větším hrnci nebo ve fritéze rozpálíme olej a hranolky v něm usmažíme dozlatova. Osolíme je a promícháme s bylinkami v oleji. Rozdělíme je na talíře a podáváme s omáčkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...