Hranolky s pikantním kořením a sýrem
Postup přípravy
Brambory opláchneme, oloupeme a nakrájíme na hranolky silné asi 1 cm a dlouhé 4 cm. Ihned je vložíme do mísy se studenou vodou, dobře propláchneme a toto zopakujeme ještě dvakrát. Pak hranolky znovu zalijeme čistou vodou a necháme stát asi 15 minut (tím je zbavíme škrobu).
Polovinu sýru nakrájíme na plátky, rozložíme je na plech vyložený alobalem, který jsme potřeli olejem, vložíme do trouby vyhřáté na 250 °C a rozpečeme dozlatova. Pak sýr opatrně sundáme z alobalu a když vychladne a ztuhne, rozlámeme ho na menší kousky.
Hranolky scedíme a necháme na utěrce oschnout. Ve větším hrnci nebo ve fritéze rozpálíme olej a hranolky v něm usmažíme dozlatova. Osolíme je a promícháme se vším kořením.
Rozdělíme je na vhodné talíře, posypeme nakrájenými plátky zbylého sýru a krátce zapečeme. Když se sýr roztaví, vyjmeme je z trouby, doplníme rozlámaným pečeným sýrem a podáváme.
Načítám komentáře...