Hranolky s příchutí Itálie

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory opláchneme, oloupeme a nakrájíme na hranolky silné asi 1 cm a dlouhé 4 cm. Ihned je vložíme do mísy se studenou vodou, dobře propláchneme a toto zopakujeme ještě dvakrát. Pak hranolky znovu zalijeme čistou vodou a necháme stát asi 15 minut (tím je zbavíme škrobu).

Olivy nakrájíme na drobné kostičky, ančovičky na proužky. Pancetu nakrájíme na širší nudle a zvolna ji opražíme na pánvi s olivovým olejem. Když začne zlátnout, přidáme ančovičky, nakrájené oregano a olivy a krátce promícháme. Směs přeložíme do misky a uložíme v teple.

Hranolky scedíme a necháme na utěrce oschnout. Ve větším hrnci nebo ve fritéze rozpálíme olej a hranolky v něm usmažíme dozlatova. Rozdělíme je na talíře, lehce je osolíme, přidáme připravenou směs a vše posypeme parmazánem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...