Indické brambory
Seznam surovin
- brambory 600 gramů (červené, drobné)
- cizrna 120 gramů
- paprika zelená 1 kus
- kokosové mléko 2,5 decilitru
- česnek 4 stroužky
- olej 0,4 decilitru
- zázvor 20 gramů (čerstvý, oloupaný)
- paprička chilli červená 1 kus (malá)
- hřebíček 6 kusů
- skořice 2 kusy (svitky)
- kardamom 1/2 lžičky
- sůl
- koriandr 2 snítky (na ozdobení)
Postup přípravy
Cizrnu namočíme alespoň na 4 hodiny do studené vody a pak ji uvaříme doměkka.
Brambory důkladně opereme, překrájíme na půlky a uvaříme ve vodě tak, aby zůstaly ještě tuhé. Slijeme je a necháme odkapat.
V kastrolu zahřejeme olej a brambory na něm opečeme. Přidáme skořici, hřebíčky a kardamom, zalijeme kokosovým mlékem rozmíchaným s 2,5 dl vody, osolíme a přivedeme k varu. Pak přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a zázvor, na kousky nakrájenou papriku a chilli papričku a zvolna dále dusíme doměkka, dokud se mléko téměř nevyvaří a brambory jsou pouze potažené jemnou sklovitou emulzí. Na závěr přimícháme uvařenou cizrnu a podle potřeby směs přisolíme.
Rozdělíme ji na talíře, doplníme lístky koriandru a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Přípravu výrazně zkrátíte a také si ušetříte práci, když použijete cizrnu z konzervy, kterou stačí jen slít a propláchnout vodou.
Načítám komentáře...