Indický bramborák
Seznam surovin
- brambory 500 gramů (vařené ve slupce)
- čočka červená 150 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 120 gramů
- cibulka jarní 4 kusy
- kari 1 lžička
- koriandr 1 lžička (čerstvě drcený)
- sůl
- olej (na opečení)
Na omáčku:
- špenát 80 gramů (oprané listy)
- cibule 1 kus
- smetana zakysaná 1,5 decilitru
- jogurt bílý 1,5 decilitru
- česnek 4 stroužky
- olej 2 lžíce
- kari 1 lžička
- kurkuma 1/2 lžičky
- paprička chilli červená 1/2 lžičky (nakrájená, lze ji nahradit špetkou červené kari pasty)
- sůl
Postup přípravy
Čočku nasypeme do vroucí vody, zvolna ji povaříme asi 10 minut, pak ji scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat.
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Přidáme na plátky nakrájený česnek, kari, kurkumu, chilli a nakrájenou nať jarních cibulek (bílé části použijeme do bramboráků) a krátce opečeme. Na závěr přidáme nakrájené listy špenátu a mícháme, dokud špenát nezměkne. Směs přeložíme do misky a necháme vychladnout.
Studené brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme mouku, kari, uvařenou čočku a koriandr, osolíme a opatrně promícháme. Bílé části cibulek očistíme a nakrájíme podélně na čtvrtky.
Z připraveného těsta utvoříme osm placek o průměru asi 10 cm, do každé vmáčkneme dvě čtvrtky cibulek a placky opečeme z obou stran v pánvi na oleji dozlatova.
Do podušeného vychladlého špenátu přimícháme jogurt se smetanou, omáčku podle chuti přisolíme a podáváme ji s horkými bramboráky.
Načítám komentáře...