Italský bramborák
Seznam surovin
- brambory 800 gramů (vařené, oloupané)
- mouka pšeničná polohrubá 180 gramů
- sýr Mozzarella 150 gramů
- rajčátka cherry 120 gramů
- artyčok 4 kusy (nakládaný)
- rajčata sušená 50 gramů
- bazalka 2 snítky
- olej olivový 1 lžíce
- sůl
- olej (na opečení)
Postup přípravy
700 g studených uvařených brambor nastrouháme do mísy, zbytek nakrájíme na tenké plátky a necháme stranou. Do mísy s nastrouhanými brambory přidáme mouku, olivový olej, nakrájená sušená rajčata, osolíme a promícháme.
Rozehřátou pánev vytřeme olejem, rozetřeme na ni část těsta a vmáčkneme do něj několik plátků mozzarelly a brambor a kousky artyčoků. Když je spodní okraj bramboráku opečený, opatrně ho otočíme, podlijeme trochou oleje a zvolna dopečeme i z druhé strany dozlatova (mozzarella bude po otočení chvilku prskat, ale po dopečení bude hezky křupavá.)
Stejným způsobem upečeme bramboráky i ze zbylého těsta. Pokud chceme, aby zůstala mozzarella měkká a pouze se roztekla, přidáme ji na bramborák až po jeho otočení.
Hotové bramboráky před podáváním doplníme lístky bazalky a půlkami čerstvých rajčátek.
Načítám komentáře...