Kaplická roláda
Seznam surovin
- brambory 500 gramů (škrobové, varný typ C )
- zelí kysané 300 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 200 gramů
- mléko 1 decilitr
- uzené maso 4 plátky (moravské )
- vejce 1 kus
- cibule 1 kus
- olej 4 lžíce
- cibulová nať 2 lžíce (na posypání)
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- moučka bramborová (škrob) 3 lžičky
- majoránka 2 lžičky
- česnek 2 stroužky
- cukr
- ocet
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Brambory oloupeme, nastrouháme a necháme chvíli stát. Slijeme vodu a brambory ještě lehce vymačkáme. V troše mléka rozmícháme škrobovou moučku, ve zbylém mléce rozšleháme vejce. K bramborám přilijeme mléko s vejcem a škrobovou moučkou, přisypeme mouku, ochutíme utřeným česnekem se solí, okořeníme pepřem a majoránkou a vymícháme hladké těsto. Těsto dáme do pekáčku a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C. Plát nejdříve zatáhneme ažztuhne a zesklovatí. Potom jej potřeme olejem a necháme zezlátnout.
Nakrájené zelí podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme 15 minut. Potom ho ochutíme cukrem a octem. Nakrájenou cibuli zpěníme na zbylém oleji, poprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Tu vmícháme k zelí a 5 minut dusíme.
Plát vyjmeme z pekáčku, sloupneme pečicí papír a roládu dáme vychladnout. Potřeme ji zelím, obložíme masem a zatočíme. Roládu prohřejeme v mikrovlnné troubě, nakrájíme a posypeme cibulovou natí.
Načítám komentáře...