Kaplická roláda

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nastrouháme a necháme chvíli stát. Slijeme vodu a brambory ještě lehce vymačkáme. V troše mléka rozmícháme škrobovou moučku, ve zbylém mléce rozšleháme vejce. K bramborám přilijeme mléko s vejcem a škrobovou moučkou, přisypeme mouku, ochutíme utřeným česnekem se solí, okořeníme pepřem a majoránkou a vymícháme hladké těsto. Těsto dáme do pekáčku a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C. Plát nejdříve zatáhneme ažztuhne a zesklovatí. Potom jej potřeme olejem a necháme zezlátnout.

Nakrájené zelí podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme 15 minut. Potom ho ochutíme cukrem a octem. Nakrájenou cibuli zpěníme na zbylém oleji, poprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Tu vmícháme k zelí a 5 minut dusíme.

Plát vyjmeme z pekáčku, sloupneme pečicí papír a roládu dáme vychladnout. Potřeme ji zelím, obložíme masem a zatočíme. Roládu prohřejeme v mikrovlnné troubě, nakrájíme a posypeme cibulovou natí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...