Kedlubny s ovčím sýrem a ranými brambůrkami
Postup přípravy
1. Na tenčí plátky nakrájené oloupané kedlubny lehce poprašte muškátovým oříškem a jemně osolte. Vložte je do napařovacího bambusového košíčku (nebo na pařák či do speciálního napařovacího hrnce) a vařte doměkka v páře (tento způsob přípravy je vůči vitaminům opravdu nejšetrnější).
2. Brambory osolte a s trochou kmínu uvařte také na páře.
3. Uvařenou zeleninu rozdělte na porce, poklaďte plátky másla a nudličkami ovčího sýra, posypte pažitkou a tento zdravý a přitom chutný pokrm ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Bohatství indolu – látky se silným protirakovinným efektem, antioxidantů, bílkovin a vápníku v chutné harmonické kombinaci.
Načítám komentáře...