Knedlíkové smaženky
Seznam surovin
- knedlík bramborový 2 kusy (hotový, 2 celé šišky)
- slanina anglická 150 gramů (nebo tyrolská)
- rukola 50 gramů
- cibule 1 kus (malá)
- česnek 1 stroužek
- pepř černý (mletý)
- sůl
- olej (na smažení)
Na obalení:
- strouhanka 200 gramů
- vejce 2 kusy
- mouka pšeničná hladká 100 gramů
Na omáčku:
- majonéza 2 decilitry
- smetana zakysaná 1,5 decilitru
- paprika červená 1 kus
- cibulka jarní 1 kus
- hořčice ostrá 1 lžíce
- rajčatový protlak 1 lžíce
- citronová kůra 1 špetka (strouhaná)
- cukr 1 špetka
- sůl
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Rukolu omyjeme a necháme odkapat. Slaninu nakrájíme na nudličky, vložíme je do rozehřáté pánve a necháme trochu pustit tuk. Přidáme cibuli a mícháme, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme nakrájenou rukolu a krátce promícháme. Pak přidáme česnek utřený se solí, opepříme a mícháme, dokud se neodpaří všechna tekutina.
Knedlíky nakrájíme na plátky, na polovinu z nich rozdělíme připravenou směs, zakryjeme je zbylými plátky a lehce k sobě přitiskneme. Naplněné plátky knedlíků obalíme postupně v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a ve strouhance a usmažíme je v dostatečném množství rozehřátého oleje z obou stran dozlatova.
V misce smícháme majonézu se zakysanou smetanou, protlakem a hořčicí, omáčku osolíme a vmícháme do ní cukr, citronovou kůru a očištěnou, najemnou nakrájenou papriku a cibulku. Usmažené knedlíky rozdělíme na talíře a doplníme je připravenou studenou omáčkou.
Načítám komentáře...