KRÁLOVSKÝ BRAMBOROVÝ SALÁT
Seznam surovin
- vajíčko křepelčí 8 kusů
- brambory 800 gramů (nové)
- bazalka 2 hrsti (čerstvé)
- petržel hladkolistá 2 hrsti
- sýr Parmezán 50 gramů
- mandle 1 hrst
- česnek 3 stroužky
- olej olivový 200 mililitrů
- hrášek cukrový 1 hrst
- hrášek 2 hrsti (čerstvý)
- ocet vinný 1/2 lžičky
- máta 1 hrst (čerstvá)
Postup přípravy
1. Brambory uvařte doměkka. V rendlíku přiveďte k varu osolenou vodu, dejte do ní křepelčí vejce a vařte 2 minuty. Pak je opatrně oloupejte. Bazalku, petržel, sýr, česnek, mandle a olej rozmixujte na hladkou pastu.
2. Jakmile jsou brambory hotové, ještě teplé je nakrájejte na čtvrtky a dejte do velké mísy. Přidejte cukrový i čerstvý hrášek a promíchejte s pestem, octem a lístky máty. Podávejte s křepelčími vejci.
Načítám komentáře...