Kuličky se zelím

Seznam surovin

Na těsto:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory nastrouháme najemno, vmícháme do nich prosátou mouku, rozšlehané vejce, sůl, pepř a nadrobno nakrájenou slaninu a vypracujeme tužší těsto. Rukama navlhčenýma vodou připravíme z těsta kuličky, zavaříme je do vroucí osolené vody a vaříme na mírném ohni pod pokličkou 12 - 15 minut.

Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli zesklovatíme na rozehřátém sádle, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a bůček a osmahneme je. Lžíci výpeku nalijeme do čistého kastrolu, přidáme propláchnuté zelí, podusíme ho 20 minut a podle potřeby podlijeme vodou.

Zelí rozdělíme na talíře, doplníme scezenými a odkapanými vařenými kuličkami a přelijeme výpekem s vyškvařenou uzeninou a cibulkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...