Kuličky se zelím
Seznam surovin
- zelí kysané 400 gramů
- cibule 1 kus
- sůl
- pepř černý (mletý)
- vepřové maso 200 gramů (uzený bok, libovější)
- slanina 50 gramů
- sádlo 2 lžíce (škvařené)
Na těsto:
- brambory 1 kilogram (nastrouhané najemno)
- mouka pšeničná hrubá 200 gramů
- vejce 1 kus
- slanina anglická 80 gramů
Postup přípravy
Brambory nastrouháme najemno, vmícháme do nich prosátou mouku, rozšlehané vejce, sůl, pepř a nadrobno nakrájenou slaninu a vypracujeme tužší těsto. Rukama navlhčenýma vodou připravíme z těsta kuličky, zavaříme je do vroucí osolené vody a vaříme na mírném ohni pod pokličkou 12 - 15 minut.
Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli zesklovatíme na rozehřátém sádle, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a bůček a osmahneme je. Lžíci výpeku nalijeme do čistého kastrolu, přidáme propláchnuté zelí, podusíme ho 20 minut a podle potřeby podlijeme vodou.
Zelí rozdělíme na talíře, doplníme scezenými a odkapanými vařenými kuličkami a přelijeme výpekem s vyškvařenou uzeninou a cibulkou.
Načítám komentáře...