Kynutá bramborová buchta se slaninou
Postup přípravy
Do vlažného mléka rozkvedláme vejce a rozdrobíme droždí. Po částech vmícháme mouku smíchanou s majoránkou a solí a umícháme řídké těsto, které necháme v teple asi 30 minut kynout.
Brambory oloupeme a nastrouháme. Anglickou slaninu nakrájíme na drobné kostičky a přimícháme spolu s nastrouhanými bramborami, olejem a prolisovaným česnekem do vykynutého těsta.
Připravené těsto nalijeme do pekáče vymazaného sádlem a povrch obložíme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibulí. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 20 minut. Pak povrch těsta potřeme rozpuštěným máslem a pečeme ještě asi 25 minut, dokud povrch nezrůžoví.
Poznámka k receptu
Bramborovou buchtu podávejte nakrájenou na kostičky a doplněnou třeba salátem z červeného zelí.
Načítám komentáře...