Lepenice
Postup přípravy
Brambory oloupeme, vložíme do hrnce s osolenou vodou, přidáme trochu kmínu a brambory uvaříme doměkka.
Zelí scedíme, šťávu uschováme a zelí překrájíme. Jednu oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme ji na lžíci sádla. Přidáme dvě třetiny překrájeného zelí, osolíme, okmínujeme a podusíme doměkka.
Uvařené brambory slijeme, rozšťoucháme je se scezenou šťávou ze zelí, přimícháme podušené zelí a zbylou třetinu syrového pokrájeného zelí, promícháme a necháme krátce prohřát.
Zbylou cibuli nakrájíme a osmahneme na zbylém sádle. Lepenici rozdělíme na talíře, každou porci omastíme na sádle opečenou cibulí a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Hotovou lepenici můžete ještě nechat zapéct asi 20 minut v troubě. Je výborná samotná (zapíjená pivem či podmáslím) nebo doplněná uzeným masem, klobásou, opečenou jitrnicí nebo třeba sekanou.
Načítám komentáře...