Maxikrokety s krevetami a dresinkem
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 1 hrst (orientační množství, na vál)
- strouhanka 1 hrnek (kukuřičná, na obalení )
- olej 1 decilitr (na smažení)
Na dresink:
- jogurt bílý 100 gramů
- smetana zakysaná 150 gramů
- olej olivový 2 lžíce
- citron 1,5 kusu (šťáva do dresinku a plátky k samostatnému dochucení)
- sůl 1 špetka (orientační množství)
- pepř bílý 1 špetka (mletý, orientační množství)
- kopr 3 snítky (nasekaný)
Na těsto:
- brambory 800 gramů (oloupané)
- mouka pšeničná hrubá 200 gramů
- vejce 2 kusy
- sůl 2 špetky (orientační množství)
- krevety 16 kusů (surimi maxikrevetky, případně tyčinky surimi)
Postup přípravy
Jogurt, smetanu, olej a citronovou šťávu prošleháme. Přidáme nasekané mladé výhonky kopru, osolíme, okořeníme a promícháme. Hotový dresink dáme vychladit.
Brambory omyjeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Horké je rozmačkáme a promícháme s moukou, solí a rozšlehanými vejci. Ze hmoty pomocí mouky připravíme válečky, které rozkrájíme na dílky. Do každého vtiskneme jednu krevetu a váleček k ní dobře přimáčkneme. Bramborový váleček obalíme v kukuřičné strouhance a smažíme ve větším množství rozehřátého oleje dozlatova.
Maxikrokety podáváme s omáčkou v sosírku a řezy citronu. Každý si kroketu sám namáčí a dochucuje citronovou šťávou.
Poznámka k receptu
Pokud neseženete surimi maxikrevetky, nahraďte je surimi tyčinkami.
Načítám komentáře...