Nové brambory s bylinkovou omáčkou
Seznam surovin
- brambory 1 kilogram
- mléko 500 mililitrů
- sýr tavený 200 gramů (smetanový)
- hořčice 1 lžíce (podle chuti i pikantní)
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- máslo 1 palička
- pepř černý (mletý)
- bazalka 1 lžíce
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 lžíce
- sůl
- vejce 4 kusy (vařená natvrdo)
Postup přípravy
Vejce uvařte na tvrdo. Brambory uvařte ve slupce a uchovejte na teplém místě.
V hrnci ohřejte mléko a rozpusťte v něm tavené sýry, přiveďte k varu a zahustěte moukou rozšlehanou v trošce mléka. Za stálého míchání 5 minut povařte. Přidejte nasekané bylinky, dochuťte solí, pepřem a zjemněte máslem.
Brambory oloupejte, rozdělte na porce, ke každé přidejte jedno uvařené a oloupané vejce a zalijte omáčkou.
Poznámka k receptu
K tomuto pokrmu se výborně hodí čerstvý hlávkový salát.
Načítám komentáře...